Zonnepanelen installeren

Schepste prijs

Zonnepanelen laten plaatsen? Zo gaat dat in zijn werk

Hoewel we al jaren steeds meer zonnepanelen zien, is het tegenwoordig een ware trend. Zonnepanelen kopen is de investering van het moment en dat is niet voor niets. Wanneer u huiseigenaar bent, schrikt u vast wel eens van de energie rekening. Door zonnepanelen te gebruiken doet u een wijze investering, om zelf stroom te genereren. Dit zal niet direct te zien zijn op de energierekening, maar op de lange termijn bespaart u honderden euro’s. Zeker wanneer u het juiste zonnepaneel kiest voor uw woonsituatie, loopt de kostenbesparing hoog op. In dit artikel vertellen wij u graag meer over zonnepanelen kopen en het installeren van zonnepanelen, plus wat hierbij komt kijken. Zo leest u onder meer over het nut van zonnepanelen plaatsen, waar u aan moet denken bij het installeren en wat het u oplevert wanneer u voor ons kiest bij zonnepanelen plaatsen. Bent u klaar om de overstap te maken en deze investering voor de lange termijn te gaan doen? Neem dan direct contact op voor meer informatie, of om een afspraak te plannen met een van onze vak monteurs.

Het nut van zonnepanelen installeren

Wanneer u kiest voor zonnepanelen kopen, zult u al snel merken dat er veel keuze is. De techniek in de zonnepanelen is de laatste jaren sterk vooruit gegaan. Er zijn namelijk goedkopere zonnepanelen, waarop u ook minder rendement behaalt. Maar natuurlijk ook de meest gekozen zonnepanelen, waarop u meer rendement behaalt. Dit is een afweging die ieder voor zich maakt. Hoeveel u wilt investeren heeft natuurlijk ook te maken met de afmetingen van uw huis en de grootte van uw gezin. Gaat u zonnepanelen kopen voor een huis met zijn vieren? Dan is het gemiddelde verbruik 4600 kWh en zult u ongeveer 22 panelen nodig hebben. De situatie verandert sterk wanneer u met zijn tweeën bent. Het gemiddelde verbruik is dan 3400 kWh en zo zijn 16 zonnepanelen al voldoende. Bedenk u bij het uitzoeken van zonnepanelen ook goed hoe de stand van uw huis en dak zijn. Een dak dat het grootste gedeelte van de dag direct in de zon staat, haalt meer rendement. Daardoor kan het interessant zijn voor een hoger segment zonnepanelen te kiezen om sneller uw investering terug te verdienen. Weet u niet zo goed wat voor uw situatie het meest geschikt is? Laat u dan vooral informeren door een specialist. Deze heeft veel kennis over de verschillende soorten panelen en denkt altijd mee in uw voordeel. Op die manier wordt zonnepanelen kopen een eenvoudige klus.

zonnepanelen kopen

Gaat u, of laat u zonnepanelen installeren?

U heeft de keuze gemaakt voor de juiste zonnepanelen en bent nu bezig met de ideale gelegenheid om deze te installeren of te laten installeren. Zonnepanelen kopen kunnen we allemaal, maar zonnepanelen monteren is niet voor iedereen weggelegd. Hoewel het voor de ervaren klusser misschien juist een mooie uitdaging is. Denk eraan dat zonnepanelen kostbaar zijn en u geen fouten wilt maken bij het installeren. Om die reden is het altijd een goed idee dit door een professional te laten doen. Onze vakmensen hebben al meer dan 10 jaar ervaring met het plaatsen van zonnepanelen en weten exact hoe zij met de verschillende panelen om moeten gaan. Ook hebben zij het juiste gereedschap bij de hand, waardoor het installeren van de zonnepanelen snel en behendig verloopt. Heeft u al eerder zonnepanelen geplaatst? Bijvoorbeeld op een voorgaand huis of bij een vriend of familie? Misschien wilt u er dan toch zelf werk van gaan maken. In dat geval is het volgende gereedschap minimaal nodig voor een soepele installatie:

 • Accuboormachine en klopboormachine
 • Houtboren en/of steenboren
 • Houtzaag
 • Ijzerzaag of slijptop
 • Inbussleutelset
 • Kabelbinders
 • Kniptang
 • Krijt en potlood
 • Krimptang
 • Momentsleutel
 • Rolmaat
 • Rolsteiger of ladder
 • Siliconenkit of PUR-schuim
 • Spanningszoeker
 • Steek- of ringsleutelset
 • Striptang
 • Valbeveiliging
 • Waterpas

Waar u aan moet denken bij zonnepanelen laten installeren

Zoals wij al eerder in dit artikel hebben benoemd, is er inmiddels veel keuze wat betreft het soort zonnepaneel dat u laat installeren. Wanneer u die keuze hebt gemaakt, is er nog meer om aan te denken. Heeft u bijvoorbeeld een plat dak of een schuin dak? Waar wilt u de zonnepanelen plaatsen? Onderzoek heeft uitgewezen dat zonnepanelen in Nederland het meeste rendement haalt, wanneer ze 30 tot 40 graden hellend zijn. Een schuin dak is dus efficiënter, aangezien de meeste daken een helling van 45 graden hebben. Onze monteurs denken graag met u mee over waar de zonnepanelen het beste tot hun recht komen. Een van de volgende vragen is of u ook zelf uw energieverbruik in de gaten wilt houden. Hiervoor zijn speciale monitoring systemen in het leven geroepen. Hiermee ziet u snel en eenvoudig hoeveel stroom er verbruikt wordt, maar vaak ook hoeveel er verwekt wordt. Dit maakt de investering niet alleen een slimme keuze, maar ook een leuke keuze. Iedereen wil natuurlijk zo min mogelijk investeren en toch zo veel mogelijk verdienen. Door een paar slimme tips kunt u dit bewerkstelligen. Denk bijvoorbeeld aan het vergemakkelijken van de installatie. Zorg ervoor dat de zonnepanelen installateur voldoende ruimte heeft om zijn werk te doen, zodat hij snel aan de slag kan. Vraag eventueel waar u bij kunt helpen, zodat de installatie niet alleen vloeiend verloopt, maar ook snel klaar is. Aansluiten zonnepanelen? Dat is zo gedaan. Na het testen van de systemen, zult u gelijk zien dat de installatie zonnepanelen professioneel gedaan is en deze voorziening meteen werkt.

Dit is wat u krijgt bij zonnepanelen kopen

Kiest u voor zonnepanelen kopen? Dan geniet u van extra voordeel wanneer u niet alleen gaat voor zonnepanelen kopen, maar ook installatie zonnepanelen. Overleg dus bijvoorbeeld ook met uw buren, of zij dezelfde interesse hebben. Dit levert snel voordeel op, omdat onze monteurs besparen op hun werk tijd. Met meer dan 10 jaar werkervaring, garantie op het montage werk en een snel installatie proces, bent u altijd zeker van een goed verzorgde klus. Wist u bijvoorbeeld dat het leggen, monteren en testen van uw nieuwe zonnepanelen in de meeste gevallen al binnen 1 dag gereed is? Of u nu gaat voor 5 of 25 zonnepanelen, u bent altijd verzekerd van een professionele oplossing waar u jarenlang plezier van heeft.

Meer informatie over zonnepanelen installeren

Aansluiten zonnepanelen, de installatie van zonnepanelen, zonnepanelen monteren, de juiste zonnepanelen installateur… Er komt een hoop op u af wanneer u kiest voor deze duurzame oplossing voor energiewinning. Daarom kunnen wij het ons goed voorstellen dat u meer informatie wilt met betrekking tot het installeren van zonnepanelen. Schroom daarom niet om contact op te nemen en al uw vragen te stellen. Tijdens een gesprek wordt vaak het gehele proces duidelijk en kunt u overgaan tot de aanvraag van een offerte. U zult weinig tot geen hinder ondervinden aan het montage proces en kunt dus al snel profiteren van deze milieuvriendelijke investering. Onze monteurs werken in het hele land, dus kunnen zij ook u verder op weg helpen wanneer u kiest voor zonnepanelen kopen. Bel 020 214 3979 of mail ons op info@zonnepaneleninstalleren.nl. Ook partner van Nest installeren.

direct contact

How can we help you?

11 + 5 =

Get a free estimate