Verduurzaam jouw huis met zonne-energie

door dec 9, 2021Tips & partners

Verduurzaam jouw huis met zonne-energie

Het klimaat gaat achteruit en ons energie gebruik in de Nederlandse huishoudens draagt hier helaas erg aan bij. Omdat het tijd is voor verandering komen er steeds meer huishoudens in actie om hun huis en gewoontes in huis te verduurzamen. Dit kan simpelweg door sommige gewoontes aan te passen, maar je kan ook je energie bron van je huis veranderen naar zonne-energie. Zo draag jij bij aan de verduurzaming van de wereld. Wil je meer weten over hoe jij jouw huis kan verduurzamen door het gebruik van zonne-energie? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie over alles rondom verduurzaming.

Waarom is verduurzamen zo belangrijk?

Het klimaat van de wereld waarin wij met elkaar leven gaat steeds verder achteruit. Deze grote negatieve verandering wordt vooral in gang gezet en verergerd door het gebruik van fossiele brandstoffen en de gassen die daarbij vrijkomen. Daarom is het dan ook van groot belang dat we met zijn alle minder fossiele brandstoffen gaan gebruiken, en dat wij onze gewoontes aanpassen naar duurzamere versies. Grote veranderingen dragen hieraan bij, maar ook kleine aanpassingen in dagelijkse handelingen. Kijk wat jij kan doen en ga voor een betere planeet.

Wat kan je aanpassen in je gewoontes?

Je kan natuurlijk in je dagelijkse gewoontes best veel dingen aanpassen om duurzamer te leven. Zo kan je in plaats van een normale auto een elektrische auto aanschaffen, zo verbruik je minder fossiele brandstoffen. Liever helemaal geen auto? Maak dan gebruik van het openbaar vervoer, ook dit is beter dan het rijden in een auto. Verder kan je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld minder milieu belastende producten te kopen zoals slow fashion. Kleding en andere goederen die in Nederland wordt geproduceerd zijn beter voor het milieu dan allerlei goeden die bijvoorbeeld uit China gehaald worden.

Wat kan je aanpassen aan je huis?

Als je thuis minder gebruik wil maken van fossiele brandstoffen dan kan je ervoor kiezen om zonnepanelen van Zonnekeus te laten installeren op je huis, zo zorg je voor zonne-energie voor je eigen woning. Dit is niet alleen beter voor je portemonnee omdat het de maandelijkse kosten lager maakt, het is ook veel beter voor het milieu. De energie die hier wordt opgewekt kan worden omgezet in stroom voor je eigen huis, zo gebruik jij geen fossiele brandstoffen voor de stroom die jij in huis gebruikt. Dat is veel beter voor het milieu.