De werking van een industriële pc

door mei 21, 2021Tips & partners

De werking van een industriële pc

Tegenwoordig zijn er in verschillende branches industriële pc’s, deze computers hebben allemaal een eigen werking en worden voor verschillende redenen gebruikt. Ben je benieuwd wat het is, door wie het wordt gebruikt en in welke branche? Lees het hier allemaal!

Wat is een industriële pc

Een industriële pc is speciaal ontwikkeld voor gebruik in de industrie, dit betekent dat het een hele andere pc is dan er wordt gebruikt in de kantoorwereld. Niet alleen de binnenkant van de computer is anders geprogrammeerd, de buitenkant ziet er vaak ook anders uit. De buitenkant van een industriële pc is vaak van een metalen stevige behuizing. Door deze sterke behuizing heeft de binnenkant geen last van gevaren zoals stof.

Wat betreft de binnenkant is er een insteekkaart geplaatst, dit is het mainboard van de computer dat is anders dan bij een normale pc. Of terwijl een industriële pc is speciaal ontwikkeld voor werk in de industrie en kan net iets meer verdragen dan een normale pc.

Wie gebruikt een industriële pc?

Dit soort computers worden bij verschillende sectoren gebruikt. Het wordt vooral gebruikt in gebouwen/ omgevingen waar normaal software het niet haalt en dus snel beschadigd raakt. Een industriële pc heeft ook een stuk minder onderhoud nodig en gaat minder snel kapot, daarom is het ook handig voor bedrijven die veel computers gebruiken.

Bedrijven die dingen produceren en dus vaak dingen in het rond vliegen hebben veel voordeel aan een industriële pc. Zij hebben hier voordeel aan omdat deze pc’s geen ventilatoren hebben, dus zullen deze losse deeltjes die rond vliegen niet in de pc belanden. Wanneer dit wel gebeurt valt de computer vaak gelijk uit en moet je hem of laten repareren of een nieuwe kopen.

Welke branches gebruiken een industriële pc

De industriële pc is in de laatste jaren veel door ontwikkeld, dit zal de komende jaren nog wel even door blijven gaan. Deze computers worden daarom ook in veel verschillende branches gebruikt. Het begon natuurlijk in de industrie, zodat de computers minder snel kapot zouden gaan en  ongestoord kunnen werken. Dit is verder ontwikkeld en wordt nu ook in andere branches gebruikt zoals op vliegvelden en ziekenhuizen.

Op het vliegveld zijn er zelf incheck kiosken te vinden, zo hoef je niet lang te wachten bij de balie en kan je het allemaal zelf doen. Deze kiosken is een ontwikkelde industriële computer, zo zie je dat je het ook kunt vinden in het dagelijks leven. In het ziekenhuis wordt het tegenwoordig ook veel gebruikt zo kunnen de doctoren makkelijker in hun portaal komen.

Het wordt nog verder ontwikkeld, op deze manier zal de technologie voor iedereen makkelijker worden en het zal langer mee gaan. Een industriële pc heeft alleen maar voordelen zoals je kunt lezen.